meeverzekeren

Kind gratis meeverzekeren

Als je een kinderwens hebt of zelfs al kinderen hebt, dan is het belangrijk dat je even stilstaat bij de dekking van je uitvaartverzekering. Heb je al een uitvaartverzekering, dan kan je in de meeste gevallen je kind(eren) meeverzekeren. Het is belangrijk om je kind wel toe te laten voegen aan je polis. Je uitvaartverzekeraar moet wel op de hoogte zijn.

Wij snappen dat alleen al nadenken over het verliezen van je kind erg naar is. Het is het ergste wat je kan overkomen. Maar mocht het gebeuren, dan is het wel praktisch dat je geen geldzorgen bovenop je verdriet hebt. Want hoe verschrikkelijk ook, de uitvaartrekening moet wel betaald worden.

Gratis meeverzekerd

Gelukkig zijn de meeste verekeraars bereid om je kind(eren) gratis tot hun 18e of 21e mee teverzekeren. Bij andereen moet je wellicht een klein bedrag bovenop je huidige polis betalen.

Als jij en je partner een verschillende uitvaartverzekeraar hebben, leg de polissen dan naast elkaar. Vergelijk de mogelijkheden om kinderen mee te verzekeren. Wellicht kost het bij de ene uitvaartverzekeraar geld en is het bij de ander gratis.

Wees er tijdig bij

Zorg ervoor dat je een zoon of dochter zo snel mogelijk aanmeldt bij je uitvaartverzekeraar. De periode waarin je een kind kunt aanmelden verschilt per verzekeraar. Houd er rekening mee dat er verzekeraars zijn waarbij je bij moet betalen als je je kind niet op tijd hebt aangemeld.

Hieronder zetten wij per verzekeraar op een rijtje hoe zij het meeverzekeren van kinderen geregeld hebben.

Yarden - Gratis meeverzekerd

Bij Yarden kan je de kinderen gratis meeverzekeren tot hun 21ste jaar. Als beide ouders zijn verzekerd bij Yarden dan is de hoogste dekking van één van de ouders van toepassing op de uitvaart van het kind. Als een baby komt te overlijden in de eerste 6 maanden en is er geen uitvaartverzekering afgesloten voor het kind dan zal Yarden de uitvaart dekken tot een bedrag van maximaal €2.500,-. Na 6 maanden vervalt de automatische dekking, je moet het kind dan dus meteen bijschrijven.

Dela - Niet gratis meeverzekerd

De kinderen zijn bij DELA niet gratis meeverzekerd. Er geldt wel een lagere premie voor kinderen. Je betaalt in dit geval wel premie voor jouw kind maar er zal geen waarde in de verzekering worden opgebouwd. Tot 60 dagen na de geboorte is een baby gratis verzekerd voor de basisdiensten van een uitvaart. Na deze periode zijn jouw kinderen niet meer meeverzekerd. Als je wilt dat jouw kind is meeverzekerd dan zal je dit moeten doorgeven aan DELA. Als je een aparte uitvaartverzekering afsluit bij DELA dan bouw je wel waarde op maar hier betaal je dan ook meer premie voor.

Nuvema - Gratis meeverzekerd

Bij Nuvema zijn de kinderen gratis meeverzekerd. Het verzekerde bedrag voor de baby is maximaal 40% van de dekking van de ouder. Tot de kinderen de leeftijd van 5 jaar hebben bereikt zal de dekking met een percentage worden verminderd. Je dient de baby binnen 3 maanden na de geboorte schriftelijk aan te melden.

Ardanta - Gratis meeverzekerd

Bij Ardanta zijn kinderen tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd. De dekking is gelijk aan het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. Je moet je kind wel even bij Ardanta aanmelden.

Klaverblad - Gratis meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch gratis meeverzekerd. Deze kinderen hoef je dus niet apart aan te melden. Je kunt er ook voor kiezen om voor jouw minderjarige kind een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Je betaalt dan extra premie, maar je bouwt ook waarde op. Hierdoor kan jouw kind de verzekering tegen een gunstig tarief overnemen als het 18 wordt.